Deze unieke tech is te vinden in Amsterdam [video]

tech-hermes-amsterdam
Deze keer niet in de winkel maar aan de winkel.

In Amsterdam zie je vaak een worsteling tussen de meest moderne en hippe trends en het historische en monumentale karakter van de binnenstad. Zo willen hippe en luxe winkelketens ook graag een luxe en moderne uitstraling voor hun winkels. De bekendste winkelpanden van Amsterdam, aan de PC Hooftstraat zijn echter monumenten en daardoor beschermd. Je kunt dus niet zomaar de gevel ‘opleuken’ naar eigen smaak.

Een van de historische winkelpanden, waar eerst (vanaf 2016) Chanel huisde en nu exclusief modemerk Hermès zich gevestigd heeft, is op experimentele en exclusieve wijze gerenoveerd, al is dat woord bij lange na niet voldoende om het proces te beschrijven. Het project ‘crystal houses’ is namelijk door de TU Delft en architectenbureaus ontworpen als proef voor de mogelijkheden om verder te renoveren in de binnenstad.

Men heeft door een nieuw procedé de pui op de begane grond helemaal opgetrokken van glazen stenen. Deze maken de hele winkel transparant. Bovendien kunnen binnenhuisarchitecten en andere inrichtingsspecialisten kiezen of zij de gevel neutraal willen laten, mee willen laten kleuren met de omgeving of juist afwijkend licht willen laten doorgeven. Zo kun je van opvallend deel van het geheel ineens een eye-catcher worden. Doordat men het plafond en de vloer van de eerste etage heeft opengewerkt krijgt het geheel een erg ruimtelijk effect. Bovendien blijft het monumentale uiterlijk behouden, zeker omdat de glazen ‘stenen’ doorlopen in reguliere stenen zoals die voor de hogere etages gebruikt worden.

Inmiddels overweegt Amsterdam om meer gevels op deze wijze te moderniseren en wordt de aanpak wereldwijd in de media gedeeld. Dit is in korte tijd de tweede keer dat het ontwerp van een winkel internationaal hoge ogen gooit.

Of Hermès nu ook wat modernere tech gaat verkopen is nog niet bekend.

In dit filmpje zie je de fraaie impressie.
[gv data=”3JwcKQRdJXA”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *