Deze update van Samsung moet je direct installeren

Auteur: , Geen reacties
Handig!

Anders kunnen veel diensten niet meer werken.

Vorige week verspreidde het nieuws over de problemen met de vingerafdruksensor in Samsung smartphones zich snel. Wat eerst een probleem voor de Samsung Galaxy S10 leek rolde in snel tempo uit naar de Samsung Galaxy Note 10 en andere toestellen. Ook bleek het probleem minder makkelijk te verhelpen, waardoor buitenlandse banken al begonnen met het blokkeren van vingerafdrukauthorisatie.

Inmiddels meldt persbureau Reuters dat Samsung zover is. Zij rolt een software-update uit waarmee de problemen verholpen zouden moeten worden. Wanneer de update gereed is krijg je via de Samsung Support App een seintje. Vergezeld van een excuus voor het ongemak raadt Samsung je aan deze update direct te installeren en dat is in dit geval geen loos advies. Ook wanneer je jouw toestel niet geregistreerd hebt of wanneer je de meldingen van deze App uitgeschakeld hebt is het belangrijk om regelmatig voor deze update van de biometrische software te controleren en deze te installeren zodra beschikbaar.

Doordat de vingerafdruk-autorisatie namelijk zonder update door iedereen te gebruiken is als je een aparte screenprotector gebruikt blokkeren steeds meer bedrijven (naast banken bijvoorbeeld ook Alibaba) deze vorm van goedkeuring. Daarnaast is de veiligheid van jouw eigen data en gegevens anders ook in gevaar. Updaten dus.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).