Deze veelgebruikte berichten-app heeft een Dark Mode!

Deze veelgebruikte berichten-app heeft een Dark Mode!
We want more!

Anno 2019 valt het nog geregeld tegen hoe weinig apps een ‘Dark Mode’ kennen. In je bed is het ’s avonds fijner werken op een smartphone waar het beeld donkerder staat. Bovendien is het ook beter voor je ogen. Diverse apps kennen al een Dark Mode, maar nog lang niet allemaal.

Een app die bijvoorbeeld geen Dark Mode had is Facebook Messenger. In aanloop naar de release van iOS 13 over enkele maanden heeft Facebook de feature alvast verstopt in de app. De functie werkt zowel op iOS als op Android.

De functie zal in de toekomst ongetwijfeld makkelijker te activeren zijn. Nu moet je nog even een kleine omweg bewandelen. Je activeert Dark Mode op Messenger door jezelf of een ander een maan-emoji te versturen. Vervolgens tik je op die emoji in het gesprek. Er komt een pop-up in beeld die laat weten dat je een geheime feature hebt ontgrendeld. Ga vervolgens naar Instellingen en daar duikt Dark Mode op.

Werkt het niet, check dan of je de laatste versie van Messenger hebt geïnstalleerd. Het wil ook nog wel eens helpen om de app eerst te ‘killen’ voordat je een poging waagt. Succes! (via Reddit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *