Deze veiling van Bitcoins viel wel erg ongunstig

bitcoin-veiling-rustige-handelsdag
Live koersen tonen rustige dag.

Vandaag maakte het veilinghuis Wilsons de resultaten bekend van een veiling van cryptomunten die door de Engelse politie in beslag genomen werd. Een week voor de veiling werd de waarde nog geschat op 500.000 Engelse Ponden, maar uiteindelijk haalde men een gecombineerde opbrengst van 300.000 GBP. Daarmee kunnen we zien hoe de dagkoersen de resultaten van zo’n veiling kunnen beïnvloeden. Daarbij is natuurlijk de vraag hoeveel cryptomunten er in totaal geveild zijn en wat de kopers ermee gedaan hebben.

De prijs van een enkele Bitcoin was op de veiling gemiddeld 6.798,80 GBP (EUR 7.612,54), terwijl de prijs van een halve Bitcoin naar verhouding duurder was met GBP 3.443,68. Een kwart Bitcoin was met een gemiddelde opbrengst van EUR 1.972,74 naar verhouding nog duurder. Dit indiceert dat er vooral interesse was van kleinere/particuliere beleggers. De koers op de beurs noteerde die dag overigens EUR 7.728,35 en lag daarmee weliswaar iets hoger, maar door de verschuldigde veilingkosten was er van een koopje geen sprake. Dat was eerder wel anders.

Over koersen gesproken, nadat de markten vanochtend sterk leken te openen zakte de handel vandaag wat in. De live koersen, die ik om 17.30 noteerden laten een rustige dag zien met een gestaag herstel. Nu maar hopen dat vanavond beter verloopt dan vorige week dinsdagavond.

Bitcoin-top-5-altkoersen-bitcoin-herstelt-altkoersen-wisselen-1-10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *