Deze versie van iOS 13 kan je iPad Pro bricken!

Deze versie van iOS 13 kan je iPad Pro bricken!
En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Voordat fabrikanten een publieke versie van een besturingssysteem uitbrengen, volgen er dikwijls eerst beta’s. Apple doet dit al jaren met iOS. Het techbedrijf brengt deze beta’s uit voor ontwikkelaars, maar er zijn ook altijd fanatieke consumenten die de testversie al uit willen proberen.

Het zijn beta’s en dat betekent dat niet alles kan werken zoals op een uiteindelijke versie. In dit geval gaat het nog een stapje verder. De tweede beta-versie van iOS 13.2 kan je iPad Pro slopen. Meerdere gebruikers die deel hebben genomen aan deze beta zitten met een iPad Pro die het niet meer doet. Enkel de tweede beta zou dit probleem veroorzaken, met de eerste beta is er niets aan de hand.

Tijdens het updaten naar iOS 13.2 beta 2 zou er iets misgaan. Vervolgens kun je de iPad niet meer opstarten. De tablet hoeft daarna niet meteen in de prullenbak te verdwijnen. Door de iPad in de DFU-mode te zetten en deze aan iTunes te hangen is het mogelijk om de software weer te herstellen. Dit is overigens geen garantie, er zijn mensen geweest die de iPad Pro naar Apple hebben genomen om de tablet te laten fixen. (via Macrumors)

Nog geen reacties

 1. @turbobrick: Gaat al jaaaaren zo met Apple. De iFans roepen dan; niet nodig, overbodig, gebruik je toch nooit etc.

  Totdat Apple na jaaaaren ineens tóch met iets komt is het hip en kunnen ze niet meer zonder. Wireless Charge, dark mode, widgets, reverse charge, 5g, OLED, always on display, meerdere camera’s, geen home button meer, dunne bezels, grotere schermen, IP rating, fast charge, stereo speakers, quick menu.. om maar een paar te noemen.

  • @ffw88: Het rare is dat er hele tegemstrijdige dingen zijn.
   Zoals de Raise to wake functie dat de iphone met faceid direct gaat scannen zodra je hem oppakt en dan unlocked.
   Gaat echt snel en dus minimale handelingen.

   Op de Ipad pro kwam ik achter dat ik eerst moet tikken (tap to wake) dan gaat faceid zijn werk doen (erg snel) en dan moet ik omhoog swipen.
   De raise to wake zit er niet op, en dan vraag ik me af waarom in hemelsnaam want het is pure software.
   Ook het omhoog swipen wat vrij zinloos is heb ik niet kunnen uitschakelen.

   Ander voorbeeld, waar is de rekenmachine op de ipad ? Standaard op mijn iphone (werk telefoon) maar op de ipad al jaren niet te bekennen, erg raar.

   Had nu met IOS 13 wel verwacht dat dit soort kleine dingen eruit waren … Nee dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *