Deze video geeft een verfrissende kijk op iOS 8

Deze video geeft een verfrissende kijk op iOS 8
Wat krijg je als Apple Widgets van Android en Live Tiles van Microsoft kopieert? Nou, dit.

Het is inmiddels zeker dat Apple volgende week iOS 8 zal aankondigen op ontwikkelaarsconferentie WWDC. Jay Yarow van Business Insider twitterde net namelijk DEZE foto vanuit het Moscone Center in San Francisco, waarop een weinig verhullende ‘8’ op een banner staat afgebeeld.

Wat we kunnen verwachten van iOS 8? geen heftig herdesign, wel een rustig voortborduursel op iOS 7 waarbij meer aandacht op gezondheid komt te liggen met de Healthbook-app, die je lichaamsdata verzamelt -kan met de M7-chip in de iPhone 5s- en later waarschijnlijk, nee, zeker weten wordt gekoppeld aan de iWatch. Er komt ook een nieuwe tekstverwerker met de naam TextEdit, en Apple brengt fotoprogramma Preview uit voor het mobiele besturingssysteem.

BUSTED

Gaapt u bij de gedachte van bovenstaande wijzigingen in iOS 8? Kijk dan even mee naar dit concept-OS van de twintigjarige designer Jay Machalani. Hij combineert het goede van iOS 7 met het aangename van Android en Windows Phone. Geen biggie voor Apple, want die nemen wel vaker ideeën van anderen over. Wat Machalani doet is de app-iconen tot leven brengen. Tot dusver zijn die bij Apple altijd statisch geweest – met uitzondering van de Klok-app die sinds iOS 7 een werkend uurwerk toont. Machalani voegt er actuele info aan toe en stelt de iPhone-, iPod-, of iPad-gebruiker in staat om de apps met een vingerbeweging (pinch) te vergroten en weer te verkleinen, waardoor het een soort Live Tiles á la Windows Phone worden.

Deze video geeft een verfrissende kijk op iOS 8

Door bijvoorbeeld de Weer-app met twee vingers te vergroten wordt er actuele weersinformatie getoond. Bij de iMessage-app wordt bij dezelfde handeling meteen een lijstje van de laatste berichten weergegeven. Laat je de app los, dan blijft hij in een groot formaat. Net als een Android-widget, zeg maar.

Nee, Apple zal dit niet snel doen, maar dit ziet er wel érg strak uit. Meer info over deze conceptuele vorm van iOS 8 op Squarespace.

[gv data=”qvhSOzmmCiU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik denk ook dat we zeker actieve app icoontjes kunnen verwachten, maar ik hoop niet op de manier zoals in de film aangegeven…

  2. Als het er zo gaat uitzien verwacht ik weer een patentenoorlog aankomen.

    Btw; op de ipad ziet het er supergaaf uit, de mogelijkheden op de huidige ios zijn zo beperk, doodzonde op zo een grote scherm.

  3. Als consument vind ik het aan de ene kant super dat iedereen elkaars ideeën gebruikt, binnen enkele jaren is elk besturingsysteem gewoon helemaal hetzelfde waardoor het fanboyisme voor gelijk welk merk hopelijk wat afneemt. Aan de andere kant is de patentenoorlog niet super omdat die (soms erg hoge) kosten en verliezen kunnen doorgerekend worden naar de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *