Deze vingerscanner is te foppen met een pakje kauwgom

Kauwgom?
Een andere vinger, okay, maar een pakje kauwgom?!

Tot voor kort was het meest opvallende aan de Nokia Pureview 9 het feit dat hij maar liefst 5 rear camera’s had, maar nu is het vooral de vingerafdrukscanner die in de spotlight staat.

Eerder deze week toonde een gebruiker via Twitter namelijk hoe hij de PureView 9 op een wel heel unieke wijze kon unlocken: met een pakje kauwgom. Het lijkt erop dat de vingerafdrukscanner sinds de laatste update voor Nokia’s midrange vlaggenschip een beetje door de war is. Ook andermans vinger is namelijk goed genoeg om door de biometrische barrière te komen, zo laat DecodedPixel zien op Twitter.

In de comments van het bericht vragen andere gebruikers door over het probleem en het lijkt erop dat het niet om een breedgedragen probleem te gaan. Enkele andere gebruikers melden inderdaad dat een niet geregistreerde vingerafdruk soms binnen kan komen, maar we hebben nog niemand gevonden die hetzelfde kan zeggen over een pakje kauwgom.

Ook Nokia kan het probleem niet reproduceren, iets wat altijd noodzakelijk is bij het fixen van bugs. Ja, vingerafdrukscanner zijn niet 100% accuraat en ‘false positives’ zijn altijd een ding, maar DecodedPixel stelt dat zo’n 8 van de 10 keer iemand anders zijn smartphone kan ontgrendelen. Zo erg is het bij andere gebruikers ook niet.

HMD Global, het bedrijf achter Nokia, erkent het probleem en heeft de Twitter-gebruiker verzocht of hij wil ruilen van toestel (via: AndroidPolice). Zo probeert het bedrijf alsnog het probleem op te lossen. Dat het kauwgom-incident opgelost gaat worden, daar twijfel ik niet over. Heb je daarentegen een sketchy vingerafdrukscanner achter je display ingebouwd, dan is nog maar de vraag of wat updates daar iets aan kunnen doen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *