Deze vliegmaatschappij geeft je een Surface aan boord

Surface
Voor sommigen een stukje service. Voor anderen een gevalletje “blij maken met een dooie mus”.

Regelmatig passen vliegmaatschappijen hun voorwaarden aan. Regels worden soepeler en in andere gevallen helaas soms strenger. Toen het nieuws naar buiten kwam dat een terrorist een iPad met explosieven een vliegtuig probeerde in te smokkelen was het hek van de dam. Amerika hanteert nu strengere regels als het gaat om mobiele apparaten aan boord.

Ook Emirates, één van de grootste maatschappijen met het Midden-Oosten als thuisbasis, ondervindt hinder van de regel. Zakelijke klanten kunnen bijvoorbeeld geen werkzaamheden verrichten omdat enkel een smartphone is toegestaan aan boord van een vliegtuig. Emirates gaat daarom Microsoft Surfaces verstrekken aan passagiers.

Voor passagiers met een vakantiebestemming een passende uitkomst. Voor zakelijke reizigers geen perfect alternatief. Er staan geen persoonlijke bestanden op de ‘vreemde’ Surface en dus kunnen diverse werkzaamheden vermoedelijk alsnog niet worden uitgevoerd. Wel is het mogelijk om een USB-stick te pluggen in de tablet van Microsoft. Zakenlui die gewend zijn te werken met een iPad hebben hier echter weinig aan. Vluchten van Dubai naar de Verenigde Staten krijgen deze nieuwe service van Emirates.

2 reacties

  1. Werken mensen op een iPad? Met een mobiel OS en toetsenbord via bluetooth? Ik heb ze hier liggen en het werkt allemaal voor geen meter, eigenlijk. Voor YouTube, Netflix en nieuws apps is het prima. Ook een voorzichtige notitie. Maar echt mee werken?

    Dan is deze actie wel goed om te wennen aan een Surface Pro. Want je hebt een echt PC OS (W10), een volwaardig toetsenbord en een goede standaard. Toch wel een paar vereisten om prettig te kunnen werken. Dan is de MacBook 12″ een goed alternatief, maar helaas nog veel te duur.

  2. surface is wel top maar ontzettend fragiel, ben nu met de derde bezig in 1.5 jaar tijd, kun je zeggen van apple wat je wil maar die dingen zijn behoorlijk hufter proof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *