Deze vliegmaatschappij test gratis WiFi aan boord

Deze vliegmaatschappij test gratis WiFi aan boord
Wellicht iets om rekening mee te houden voor je een vlucht gaat boeken.

Technologie omarmen. De ene vliegmaatschappij is er nu eenmaal wat verder mee dan de ander. Terwijl diverse maatschappij (gratis) internet aanbieden tijdens een vlucht alsof het de normaalste zaak van de wereld is, moet je bij andere maatschappijen blij zijn als je in HD-kwaliteit een filmpje kunt kijken.

De Amerikaanse vliegmaatschappij Delta Airlines heeft bekendgemaakt gratis onboard WiFi te gaan testen. Het gaat hier om 55 vluchten binnen de Verenigde Staten. Op Delta-vluchten van bijvoorbeeld Amsterdam naar New York hoef je dus nog geen gratis internet te verwachten.

Aanstaande maandag moeten de eerste vluchten vertrekken met gratis internet aan boord. Delta heeft al een tijdje internet in het gamma, maar dat is wel tegen betaling. Een onboard pass kost 16 dollar en kan voorafgaand aan de vlucht aangeschaft worden. Delta heeft ook maandpassen voor mensen die vaker moeten vliegen.

Let wel, het gaat hier om een gelimiteerde verbinding. De kans is dus klein dat je straks lekker een Netflix serie of film in de hoogste kwaliteit kunt bekijken. De focus ligt vooral op surfen, email, online tekstverkeer en social media.

Lees ook: deze luchtvaartmaatschappij werkt aan fatsoenlijke Wi-Fi

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *