Deze voedselverpakking ruimt zichzelf op

verpakking
Of je nu milieubewust wilt zijn, of gewoon geen zin hebt om steeds al die lege verpakkingen op te ruimen, deze oplosbare pakketjes zijn indrukwekkend om te zien. En onpraktisch.

De Zweedse designstudio Tommorow Machine is ervan overtuigd dat verpakking alleen maar hoeft te bestaan als de inhoud er nog is. Met deze gedachte kwam de studio met drie nieuwe soorten verpakkingen op de proppen, die alle drie op milieubewuste manieren jouw eten verpakken.

Het rode pakje drinken is gemaakt om frisdrank te bewaren voor een paar dagen. Omdat het volledig bestaat uit een mix van agar-agar en water kun je er gemakkelijk een rietje inprikken. Vervolgens zal het pakje vanzelf instorten hoe langer het drankje in de koelkast blijft staan, totdat het over de datum is.

Het blauwe driehoekje is bedoeld om droge producten (zoals rijst) in te verpakken. Omdat het gemaakt is van bijenwas (en dus erg dun is), moet je het open pellen als een stuk fruit. Daarna moet je deze schil alsnog gewoon opruimen, wat het hele principe van deze productenlijn misschien een beetje ondermijnt.

De laatste verpakking is verreweg de leukste. Dit transparante pakje voor olievloeistoffen bestaat uit gekarameliseerde suiker met een laagje wax, wat het erg breekbaar maakt. Om bij de inhoud te komen, zul je er een barst in moeten tikken zoals bij een ei. Daarna beschermt de wax de suiker niet meer, zodat de volledige verpakking smelt als het in contact komt met water. Opgeruimd staat netjes.

Hoewel de drie vernuftige verpakkingen misschien niet heel gebruiksvriendelijk zijn, wil Tomorrow Machine met deze “This Too Shall Pass” serie laten zien dat er genoeg ideeën zijn om producten zowel spectaculair als milieuvriendelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *