Deze voetbalfan bouwde in twee jaar een reusachtig Lego-stadion

voetbalfan lego stadion
Wat je met 235.000 Lego-blokjes en een hoop vrije tijd wel niet kunt doen.

Dat Ken Demuynck een echte AA Gent-fan is, daar zijn we inmiddels van overtuigd. De eigenaar van een schoonmaakbedrijf doet in zijn vrije tijd niets liever dan naar zijn voetbalclub kijken en met Lego bouwen. Het combineren van deze twee hobby’s hebben voor een bijzonder mooie Lego-replica gezorgd van het Ghelamco-stadion van AA Gent.

Het bouwen van het stadion ging niet zonder slag of stoot. Ken heeft samen met zijn gezin een seizoenskaart voor alle wedstrijden. Tijdens zijn bezoeken heeft hij zich volledig verdiept in de structuur van het stadion. In combinatie met het bekijken van stadionfoto’s heeft dit ervoor gezorgd dat de Lego-Ghelamco Arena tot in de details klopt.

In twee jaar tijd heeft Ken er meer dan duizend uur in gestoken. De Lego-voetbaltempel heeft dan ook een reusachtige omvang van 2,7 bij 2,3 meter groot en weegt maar liefst 150 kilo. In de replica is er plaats voor 4.000 Lego-poppetjes om de wedstrijd te bekijken.

Ook AA Gent is onder de indruk van het meesterwerkje van superfan Ken. Op dit moment zijn de twee in onderhandeling om het bouwwerk een plaats te geven in het echte voetbalstadion. Hierdoor kan iedere AA Gent-fan binnenkort meegenieten van het Lego-kunstwerk. Of en hoeveel geld Ken voor zijn stadion ontvangt, is nog niet bekend. Het laat echter weer eens zien dat Lego zóveel meer is dan alleen tijdverdrijf voor kinderen.

Ken is zeker niet de eerste die creatief met Lego om kan gaan. Bekijk ook deze 10 toffe Lego-creaties van architectenbureaus of Lego-drone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *