Deze vrouw heeft bijna een enkeltje naar Mars

Auteur: , 4 Reacties
Laurel

De 21-jarige Laurel is één van de 100 finalisten voor Mars One. Het project van Nederlander Bas Lansdorp moet de rode planeet met acht mensen hebben gekoloniseerd in 2028. Daar zitten wat haken en ogen aan: de acht ruimtereizigers zullen nooit meer terugkeren, bijvoorbeeld. Laurel vindt dat blijkbaar geen probleem.

De missie zou een slordige zes miljard dollar gaan kosten. Met een retourtje zou dat bedrag niet verdubbelen, maar oplopen tot $90 miljard.

In de finale zullen de laatste 24 met elkaar strijden voor de 8 plaatsen. Ze zullen dan trainen in een gesimuleerde Mars-omgeving: op de planeet wordt het ’s nachts bijvoorbeeld zo’n -73 graden celcius.

Laurel komt uit Long Island, New York en studeert natuur- en scheikunde aan Duke University (eerder deed ze dat een jaar op Oxford, waar ze bijvoorbeeld dit onderzoek doen). In haar sollicitatiefilmpje vertelt ze dat ze al haar hele leven gefascineerd is door wetenschap, dat ze al een paar jaar zeker weet dat ze astronaut wil worden en ook dat ze graag de eerste mens ooit op Mars zou zijn.4 reacties

Mensen denken nog steeds dat Mars One echt gaat gebeuren?
@DePannekoek: Haha, nee nooit gedacht!
@DePannekoek: Nou. One is een modewoord. HTC heeft een One. Microsoft. Mars zit naast de chocolade repen nu ook in de ijsjes dus een Mars One is best realistisch ;)
Er is al uitgerekend dat de mars bewoners binnen ik geloof 6 weken dood zullen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).