Deze WalkCar is een Segway 2.0 en je wilt hem

Auteur: , 5 Reacties
The WalkCar

De segway. Wie kent hem nog? Het zou een megasucces moeten worden maar het werd een kleine faal. The WalkCar is nieuw en gaat proberen de Segway-markt aan te boren.

De 26-jarige Japanse Kuniako Saito is het brein achter de WalkCar. Het is eigenlijk een plank met wieltjes eronder waar je op staat. Enige handigheid is wel een vereiste want het loopplankje gaat rijden zodra je erop staat en stopt als je er vanaf stapt. De body bestaat uit stevig aluminium wat het mogelijk maakt om een persoon tot 120kg te vervoeren. Het is wel handig om op een enigszins vlakke ondergrond te rijden om een dikke faceplant te voorkomen. De topsnelheid van de gadget bedraagt 10 km/u en je kunt er zo’n 12km mee afleggen om vervolgens de accu op te laden voor de volgende rit.

De WalkCar komt deze herfst als een crowdfundingsproject naar Kickstarter. Een filmpje van het vervoersmiddel kun je hieronder bekijken. Er hangt een prijskaartje aan van zo’n 800 dollar.5 reacties

Vanwege de prijs zal dit ook geen succes worden.
Kansloos ! Waarom ?

– Veels te laag, en dus alleen leuk op gladde strakke vloeren en verder niets.
Een beetje het skateboard verhaal maar dan erger (gezien de bodem vrijheid en kleine wieltjes).
– gezien het formaat heeft het nauwelijks ruimte voor een krachtige accu en krachtige motoren en zal je dus voornamelijk op waterpas vlakke vloeren echt iets kunnen en natuurlijk als deze naar beneden loopt. Een helling zal al een issue worden en wind gaat ook meespelen.
In het filmpje zie je dat een helling werkt maar ik vraag me af wat dan de actieradius wordt en in hoeverre dat echt zo is.


De Segway is een prachtig ding en werkt als een trein, hij kost voor de meesten gewoon te veel (wordt dus nooit mainstream) en is te zwaar/groot om mee te nemen in de auto, vliegtuig, bus, trein, etc.
@turbobrick: Waterpas liggende gladde vloeren… Perfect voor Nederland dus?
Maximaal 120kg dus ongeschikt voor de Amerikaanse markt.
Dit wordt een hit in de USA. Al die vette varkens daar zullen dit ding maar al te graag kopen. Hoeven ze nog minder te bewegen…

Ik noem het ding “Obesitas Board”…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).