Deze web-app speurt jouw verborgen Facebookfoto’s op

Verborgen-Facebookfoto's
Die beschamende foto’s die je zorgvuldig verborgen had op je tijdlijn, kunnen verrassend makkelijk opgezocht worden, zelfs door mensen die geen vrienden met je zijn op Facebook.

Picturebook is een browser-extensie die je gratis kunt downloaden in de Chrome App Store. Met Picturebook kun je in een handomdraai alle verborgen foto’s van iemands Facebookprofiel ontdekken, en daarvoor hoef je niet eens een vriend te zijn van deze persoon.

Verbergen is niet wissen
Als er een niet zo charmant kiekje op je profiel wordt geplaatst, heb je altijd de optie om deze foto te verbergen op je tijdlijn. Dit zorgt ervoor dat de foto verdwijnt, maar niet dat hij voorgoed gewist wordt. Deze plaatjes zijn dus gewoon nog publiekelijk beschikbaar, en als je er bewust naar zoekt kun je ze dus ook gewoon vinden.

Picturebook maakt gebruik van deze techniek en neemt het werk voor jou uit handen. Zelf ook nieuwsgierig naar de foto’s die je vrienden voor je verbergen? Je kunt Picturebook hier installeren.

Picturebook

Bescherm jezelf
De mensen die nu lichtelijk beginnen te zweten: er is een manier om dit te omzeilen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf ‘onttaggen’. Door je tag weg te halen associeert Facebook (en dus Picturebook) de foto niet meer met jou, zodat hij ook niet meer met jou wordt gelinkt. Hierdoor staat hij echter nog steeds wel op het sociale netwerk, alleen de persoon die de foto geüpload heeft kan hem eraf halen. Meer weten? Zo verwijder je gênante foto’s van social media.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *