Deze website weet waar je kat woont

I Know Where Your Cat Lives
Altijd al willen weten in welk land de meeste katten wonen? I Know Where Your Cat Lives verzamelt kattenfoto’s van internetgebruikers en laat zien waar de beestjes gehuisvest zijn.

Professor Owen Mundy van de Universiteit van Florida, kwam met het idee om een database op te zetten waar je elke internet-kat mee kan terugvinden. Het project I Know Where Your Cat Lives heeft een bijbehorende website met een Random Cat-functie. Wanneer je op deze knop klikt krijg je op de kaart een willekeurige kat uit een willekeurige stad te zien. Daarnaast kan je ook nog eens de precieze locatie van het beestje achterhalen. Of de eigenaren dat ook zo leuk vinden, valt te betwijfelen.

Volgens Professor Owen Mundy is dat precies zijn bedoeling. Hij wil namelijk laten zien hoe gevaarlijk het kan zijn om je foto’s online te zetten. Hij kwam op het idee toen hij foto’s van zijn dochtertje op Instagram postte en later pas bedacht dat dat misschien niet zo slim was. Met I Know Where Your Cat Lives wil Mundy internetgebruikers op een grappige manier bewuster maken hun internetgedrag.

Tot nu toe zijn er meer dan 1 miljoen katten op Mundy’s kaart te vinden.

[gv data=”HHbLpkUev_k”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *