Deze week in het hacknieuws

Hackers
Twee grote hacks vandaag zorgen dat opnieuw miljoenen wachtwoorden op straat zijn komen te liggen.

De eerste en belangrijkste is Twitter, dat 32 miljoenen wachtwoorden op het Dark Web ziet verschijnen. Twitter stelt zelf niet gehackt te zijn:

“We are confident that these usernames and credentials were not obtained by a Twitter data breach – our systems have not been breached. In fact, we’ve been working to help keep accounts protected by checking our data against what’s been shared from recent other password leaks.”

Hoe ze er ook aan gekomen zijn – verander je login, en snel (en kies iets beters dan dadada, zoals Mark Zuckerberg blijkbaar deed voor al zijn social media-accounts).

En dan zijn er nog de uTorrent-forums, waar een levendige community alle tips en tricks omtrent piraterij deelt. Logins van de ongeveer 388.000 accounts zouden mogelijk in handen van hackers zijn.

Van beide hacks wordt vandaag voor het eerst melding gemaakt. Eerder was er al het nieuws dat logins van ongeveer 100 miljoen Likedin-accounts in 2012 werden buitgemaakt en momenteel te koop staan op het Dark Web. Dat geldt ook voor gegevens van 360 miljoen MySpace-accounts, zo maakte de huidige eigenaar deze week bekend.

Check hier of je slachtoffer bent geworden, maar verander sowieso weer eens je wachtwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *