Deze WhatsApp-functie komt eindelijk naar Messenger

Eindelijk, Facebook liep behoorlijk achter
Facebook is lang niet altijd gebruiksvriendelijk, maar dat wordt binnenkort iets beter.

Begin dit jaar werd bekend dat Facebook-CEO Mark Zuckerberg iets vreemds had gedaan. Er waren verzonden berichten uit zijn Messenger verwijderd bij zowel hem als de ontvanger van die berichten. Raar, want dat kan helemaal niet. De community schreeuwde moord en brand en Facebook zou de functie gaan bouwen. Daar hebben we niets meer van gehoord, tot gisteren.

Lekker Jane Manchun Wong lekte namelijk op Twitter dat er inderdaad een ‘unsend’ functie aan zit te komen. Het verwijderen van een verzonden bericht is nog niet af en Facebook heeft het nog niet officieel aangekondigd, maar Wong kon via Android-code een screenshot genereren van hoe het eruit zou zien.

WhatsApp gebruikt al een paar jaar de functie waarmee je ongemakkelijke situaties, hopeloze avances en pijnlijke grappen kunt vermijden. Tot dusver heb je ruim een uur de tijd om een verzonden bericht ’terug te halen’, al kan het zijn dat je gesprekspartner(s) het bericht al hebben gelezen.

Hoe lang je op Messenger de tijd hebt om ongemakkelijke berichtjes terug te halen, is niet helemaal duidelijk hoe lang dat voor Facebook’s chatsysteem gaat zijn. Wanneer je iets verstuurd hebt kun je het bericht ‘on-verzenden’ waarna je de boodschap “je bericht wordt verwijderd van de chat en voor jou” te zien.

Ondertussen blijven gebruikers geteisterd worden door Facebook, want advertenties komen mogelijk weer terug naar de chat-functie. Helemaal klaar met de gekke fratsen van het sociale medium? Dan vind je hier 5 alternatieven voor de Facebook-app.

Foto @JaneManchunWong via Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *