Deze wondermachine verandert water in brandstof

Water-in-brandstof
Dit apparaat heeft alleen wat energie nodig om water in op petroleum-gebaseerde brandstof te veranderen. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Het Duitse Sunfire GmbH gebruikt de zogenaamde Power-to-liquid technologie om water (H2O) en CO2 in vloeibare brandstoffen te transformeren als benzine, diesel en kerosine. De oorsprong voor het apparaat stamt gek genoeg al uit 1925. Dit idee werd vervolgens uitgebreid met ‘solid oxide electrolyser cells’. Deze cellen zorgen ervoor dat energie (afkomstig van windmolens en zonne-energie) wordt omgezet in stoom. De zuurstof wordt vervolgens uit deze stoom gehaald, zodat er waterstof van gemaakt kan worden.

Efficiënt
Deze waterstof wordt gebruikt om CO2 te verminderen en er koolstofmonoxide (CO) van te maken. Vervolgens wordt het overgebleven H2 en Co gebruikt om er brandstof van te maken. De hitte die daarbij vrijkomt wordt gebruikt om nog meer stoom te maken, zodat de machine ineens (volgens Sunfire) 70 procent efficiënter is geworden.

Sunfire

De uitvinding van Sunfire toont dus zeker potentie, maar zit voorlopig nog in een demonstratiefase. Door het apparaat een volledige dag te laten draaien, kan er namelijk slechts één ton met brandstof gemaakt worden. De machine is nu vooral bijzonder omdat ze aantoont dat een dergelijke techniek mogelijk is.

Nog geen reacties

  1. Ik betwijfel dat zoiets ooit op de markt zal komen. Dit laten ze niet toe omdat de oliehandel (dus de Amerikaanse dollar) helemaal onderuit zal gaan.
    En dat zullen ze niet laten gebeuren.

    Wel leuk idee

  2. Geen zorgen. Over 85 jaar is de fossiele brandstof op. En dan blijkt in eens dat Shell, Exxon en BP in een keer allerlei alternatieve brandstoffen op de markt kunnen gaan brengen, doordat ze de patenten op zit soort uitvindingen en principes in bezit blijken te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *