Kijk, Youtuber heeft een railgun gebouwd

Auteur: , Geen reacties
Wat nou supersoaker?!

Sommige mensen klussen wat aan hun autootje in hun vrije tijd, andere bouwen gewoon even een railgun. Omdat het kan.

Een railgun is een vuurwapen dat zijn projectielen niet afschiet door er een lading kruit achter te laten ontploffen, maar dat met een serie magnetische velden een projectiel versnelt en zo wegschiet/’afvuurt’. Striktgenomen is het dus een schietwapen en geen vuurwapen. Maar goed, dat geheel terzijde.

Meestal zijn railguns enorme apparaten, omdat er nogal wat elektriciteit komt kijken bij het creƫren van de magnetische velden die nodig zijn om te kunnen schieten. Daardoor zie je in testfilms de railguns meestal terug op marineschepen, aangezien die toch groot genoeg zijn.

Allemaal leuk en aardig, aldus Youtuber Xtamed, hij bouwde een draagbaar handformaat railgun. Echt heel stealth is het geheel nog niet, maar het is wel een begin. Het niet zo heel erg handzame apparaat heeft 6 condensatoren die samen 3.000 kilojoule aan energie per schot leveren. Ze wegen ook nog eens 9 kilo. Een Arduino reguleert het opladen en houdt bij of het geweer niet te warm wordt. Dat leidde al tot een aanpassing van de rails, want die vervormden in het plasmaveld.

Railgun

Het gaat ook wel eens mis, maar ja het is een proefje.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).