Deze YouTuber verdiende 16 miljoen in een jaar

Auteur: , Geen reacties
Deze YouTuber verdiende 16 miljoen in een jaar

Goed boeren, dat YouTube en alles wat daarbij komt kijken.

Van je hobby je werk maken en vervolgens miljoenen verdienen. Het overkwam Dan Middleton. Dan is een YouTuber en streamt gamevideo’s op zijn kanaal. Op het platform heet hij DanTDM. Forbes heeft bekendgemaakt dat deze videomaker de best verdiende YouTuber van 2017 is. De TDM afkorting staat voor The Diamond Minecart.

In een periode van 12 maanden wist de YouTuber 16,5 miljoen dollar te verdienen. Forbes baseert dit bedrag op basis van analyses, interviews en onderzoeken. Management toeslagen en belastingen zijn niet meegerekend in het bedrag.

Forbes houdt sinds 2015 bij wat grote YouTubers verdienen. Tel je de top 10 van 2017 bij elkaar op, dan kom je uit op een bedrag van 127 miljoen dollar aan inkomen. Een toename van 70,5 (!) miljoen in vergelijking met vorig jaar. Dit geeft al aan dat YouTube nog steeds groeiende is en dat betaalde YouTubers hun carrière verder weten uit te bouwen door middel van onder meer sponsoring, advertenties en merchandise.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).