Een zelfrijdende robotassistent die je moet hebben

Kuri
De rijdende robot is vergelijkbaar met Google Home, alleen dan net iets gezelliger.

In 2016 is het grote publiek voor het eerst écht in aanraking gekomen met slimme spraakassistenten voor in huis. Denk hierbij aan Amazon Echo en Google Home. Maar ook dit jaar staat de slimme speaker niet stil, zo valt te zijn aan de rijdende robot Kuri.

Het project is afkomstig van de startup Mayfield Robotics, dat na 2 jaar bouwen Kuri voor het eerst toont op het CES in Las Vegas. Het bijzondere aan Kuri is dat de robot beschikt over een eigen gezicht, waardoor je als eigenaar echt het gevoel moet krijgen dat je in warm gezelschap bent.

De vriendelijke robot Kuri is ongeveer een halve meter lang en kan vrijwel alles waartoe de eerder genoemde spraakassistenten tot in staat zijn. Het grootste verschil is dat Kuri zich voortbeweegt in je huis door middel van speciale lasers, waardoor de beschikbare ruimte in kaart wordt gebracht.

De meerwaarde van deze robot op wieltjes komt vooral van pas wanneer je wil dat Kuri je door het huis volgt terwijl hij bijvoorbeeld je favoriete muziek afspeelt. Zo ben je altijd in warm gezelschap en wordt zelfs het huis schoonmaken (bijna) leuk.

[gv data=”qwVvWcLbUNk][/gv]

Alhoewel Kuri je altijd gehoorzaamt en zijn schattige gezicht tot de verbeelding spreken voor menig tech-fanaat, is het vooralsnog niet mogelijk om een echt gesprek te voeren met de robot. De assistent zal voornamelijk bliepen zoals R2-D2, iets waar fans van Star Wars waarschijnlijk wel vrolijk van worden.

Het is vanaf vandaag mogelijk om Kuri te bestellen voor 699 dollar. Het duurt echter nog tot aan het einde van dit jaar voordat de rijdende robot door jouw huiskamer kan rondscheuren.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *