Dieven jatten 40.000 apparaten uit Samsung-fabriek

Dieven jatten 40.000 apparaten uit Samsung-fabriek
Een gevoelige dreun voor Samsung.

Maandag zijn er in de Samsung-fabriek in het Braziliaanse Campinas, niet ver van de stad São Paulo, zeker 40.000 elektronische apparaten gestolen. Een twintigtal gewapende criminelen – verkleed als werknemer – overvielen de fabriek en gijzelden de mensen die binnen waren. Van diverse medewerkers werd de batterij uit de telefoon gehaald om te verhinderen dat ze alarm zouden slaan.

Ondertussen werden er maar liefst zeven trucks volgeladen met zoveel mogelijk hardware. Het ging voornamelijk op smartphones, tablets en laptops. Bij de drie uur durende operatie werd overigens geen geweld gebruikt. De Braziliaanse politie gaat er vanuit dat de dieven hulp hebben gehad van binnenuit, aangezien ze precies wisten waar de meest waardevolle hardware lag.

In totaal is er voor zo’n 6,5 miljoen dollar aan elektronica gestolen. Samsung betreurt het voorval, maar zegt goed verzekerd te zijn.

Beelden van de Hollywood-achtige heist in onderstaande video:
[gv data=”cyEeUZWRwFw”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Wat een nutteloze actie. Gestolen apparatuur is maar een fractie van de retailprijs waard, en aangezien alles tegenwoordig op het internet aangesloten wordt/geregistreerd moet worden zullen veel apparaten via serienummer getraceerd kunnen worden.

  2. Wat een nutteloze actie. Gestolen apparatuur is maar een fractie van de retailprijs waard, en aangezien alles tegenwoordig op het internet aangesloten wordt/geregistreerd moet worden zullen veel apparaten via serienummer getraceerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *