Dieven jatten helft minder iPhones na introductie killswitch

Dieven jatten helft minder iPhones na introductie killswitch
Er is voor een smartphone-verslaafde niets ergers dan erachter komen dat je telefoon gestolen is. Gelukkig vinden criminelen onze telefoons steeds minder interessant, want ze kunnen er vaak helemaal niets meer mee.

Apple en Google hebben namelijk een killswitch toegevoegd aan hun mobiele besturingssystemen. Het komt er in het kort op neer dat het zonder het wachtwoord van de eigenaar onmogelijk is om het toestel te herstellen. Android beschikt pas sinds kort over deze functie, maar Apple introduceerde Activation Lock al met iOS 7. Dat geeft ons de gelegenheid om de cijfers van de afgelopen anderhalf jaar te bekijken, want helpt die killswitch nu eigenlijk?

We kunnen kort antwoorden op die vraag, want de resultaten spreken voor zich. Reutsers meldde vandaag dat het aantal gestolen iPhones in Londen bijvoorbeeld met vijftig procent daalde, terwijl er ook in New York een kwart minder iPhones werden gejat. We kunnen dus alleen maar toejuichen dat ook toestellen met Android 5.0 (dat worden er langzamerhand steeds meer) met deze functie uitgerust worden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *