Dieven stelen 600 Bitcoin mining-computers

Auteur: , 1 Reactie
Dieven stelen 600 Bitcoin mining-computers

Een grote overval.

Tijden veranderen en criminelen gaan ook met de tijd mee. Bitcoins zijn heet en dus ook een prooi voor dieven. Regelmatig lees je over digitale hacks, maar ook op fysiek gebied vinden er geregeld misdaden plaats.

In IJsland had een gecoördineerde groep overvallers het gemunt op een serverbedrijf in het land. De groep heeft in totaal 600 servers, 600 grafische kaarten, 100 processors, 100 adapters, 100 moederborden en 100 geheugenkaarten gejat. De servers waren gericht op het minen van Bitcoin. IJsland is door de relatief lage energieprijs een walhalla voor miners.

De politie wist 11 mensen te arresteren. Twee zitten er nog steeds vast. Van de gestolen goederen ontbreekt nog steeds elk spoor. De computer denkt met een georganiseerde organisatie te maken te hebben, want deze overval is van film-achtige proporties. Door het energieverbruik van IJsland te monitoren hopen de autoriteiten de servers te traceren. Mocht op een bepaalde locatie het verbruik drastisch toenemen, dan weet de politie waar te checken. (via AP)1 reactie

“De computer denkt met een georganiseerde organisatie te maken te hebben”
hebben ze ook direct gebruik gemaakt van AI met de opsporing?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).