Digitale sneakers kopen van Nike

Digitale sneakers kopen van Nike

Digitale sneakers kopen van Nike
RTFKT

Zou jij het doen? Digitale sneakers kopen voor veel geld, terwijl je ze nooit kan dragen. Nou ja, alleen in de online wereld.

Nike heeft met een overname een verdere stap gezet om in de online wereld ook schoenen te kunnen verkopen. Eerder diende Nike al volgens CNBC handelsmerkaanvragen in. Dit als onderdeel om virtuele sneakers en kleding te verkopen. Nu heeft de schoenen- en sportkledinggigant een startup verworven genaamd RTFKT (uitgesproken als “artefact”) die het bedrijf zal helpen zijn “digitale transformatie” te versnellen.

Digitale sneakers van Nike

Het bedrijf zet er vaart achter en neemt daarom de startup over. RTFKT werd begin 2020 opgericht en heeft sindsdien naam gemaakt met het ontwerpen en creëren van wat het ‘Metaverse-ready sneakers en verzamelobjecten’ noemt – alle digitale goederen waar mensen echt geld voor betalen.

Iedereen heeft het over NFT’s en de markt is dan ook booming te noemen. Naar verwachting zal deze markt alleen maar doorgroeien, op weg naar de metaverse. Dit is de toekomstvisie voor internet waarin mensen kunnen communiceren in een virtuele wereld met digitale avatars. En ja, daar willen bedrijven zoals Nike natuurlijk van meeprofiteren.

https://twitter.com/RTFKTstudios/status/1470502799498792963

Plannen

Het bedrijf heeft dan ook grootste plannen met RTFKT en het team. Nike’s President en CEO, zei: “We verwerven een zeer getalenteerd team van makers met een authentiek en verbonden merk. Ons plan is om te investeren in het RTFKT-merk, hun innovatieve en creatieve gemeenschap te bedienen en te laten groeien en Nike’s digitale voetafdruk en mogelijkheden.” Op Twitter zei de startup dat het “zijn merk, innovaties, producten en community zal blijven ontwikkelen met middelen en talenten van Nike.” Binnenkort dus maar digitale sneakers shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *