Eindelijk, een overzichtelijke tijdlijn van het Marvel-universum

Marvel-Ultimate-75
Als je niet alle Marvel comics gelezen hebt, kan het soms lastig zijn om het overzicht te bewaren. Deze strakke tijdlijn zorgt voor een digitale samenvatting van Marvel door de jaren heen.

75 jaar aan stripboekgeschiedenis samenvatten is niet niks, maar Franse studenten aan de Hétic School hebben een indrukwekkend resultaat geleverd. Zij kregen het voor elkaar om een digitale tijdlijn op te zetten, waarin meer dan 2500 karakters en 3000 comics uit meer dan 440 series zijn verwerkt.

Vier dagen
De studenten hadden slechts vier dagen nodig om de website in elkaar te zetten, omdat ze slim gebruik maakten van de REST API op de officiële Marvelwebsite. Op deze manier konden ze informatie direct uit de database van Marvel plukken. Er zijn nog wel wat bugs aanwezig, zo staat er dat The Amazing Spider-Man slechts 20 delen heeft, terwijl het er in werkelijkheid 700 zijn. Ook loopt de database wel eens vast als je er te snel doorheen scrollt.

marvel-tijdlijn

Toch is het zeker de moeite waard om de Ultimate 75th timeline te bekijken. Naast de jaartallen staan tal van interessante feitjes, en het geheel ziet er bovendien erg slick uit. Bekijk de tijdlijn hier en stort je in de geschiedenis van Spider-Man, Iron Man, The Avengers en veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *