Disconnect Search houdt je zoekresultaten privé

Zoeken in anonimiteit
Om je zoekresultaten niet aan NSA te geven kan je natuurlijk een gecompliceerd systeem maken van proxies en dergelijk. Een veel makkelijkere optie is de Disconnect Search plugin voor Firefox en Chrome.

Deze plugin is ontworpen door ex-medewerkers van Google en de NSA, dus de engineering erachter lijkt in orde. Je kan verschillende search engines instellen, en ook zoeken vanuit de adresbalk/omnibar van de browser. De zoekopdrachten worden geanonimiseerd voordat ze doorgestuurd worden, waarmee het voor anderen dus onmogelijk wordt om deze aan jou persoonlijk te plakken.

Elke zoekopdracht wordt nu onderschept en naar de Disconnect server gestuurd. Vanuit daar gaan ze door naar de zoekmachine van jouw keuze, waardoor het lijkt alsof ze van hen afkomen in plaats van jou. Hierdoor zit er wel een kleine vertraging in, nauwelijks merkbaar door de eindgebruiker.

Zoals veel van deze zaken is het een kwestie van afwegen. Heb je echt zoveel te verbergen voor de overheid dat je er een losse plugin voor download? En aangezien je zoekresultaten alsnog naar een website leiden zou je kunnen zeggen dat er alsnog een spoor achterblijft via je ISP. Maar alle kleine beetjes helpen, in ieder geval zal Google je nu niet meer volgen.

Disconnect Search is HIER te downloaden voor zowel Firefox als Chrome.

[gv data=”yBxP-TEqJCg”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *