Disney + CEO in de aanval: “Scoroses en Coppola can b*tch”

disney-plus-ceo-bob-iger-bitch
Verder goed nieuws en minder goed nieuws voor streamers.

Disney + maakt zich klaar voor de strijd om de streamer en leunt daarbij voor een (flink) deel op de superhelden van Marvel. Hoewel er genoeg fans te vinden zijn is niet iedereen enthousiast. Zo lieten filmhelden Martin Scorsese en Francis Ford Coppola zich niet al te lang geleden ontvallen dat de films van de superhelden eigenlijk weinig te zoeken hebben in een bioscoop omdat ze geen cinematografische waarde zouden hebben.

Disney CEO Bob Iger maakte daar in een live interview bij Washington Post korte metten mee. Eerst gaf hij het voor de hand liggende tegenargument dat miljoenen fans en recordrecettes het tegendeel bewezen. Vervolgens vroeg hij zich hardop af of het werk dat hun mensen doen om een film als ‘Black Panther’ te maken op een of andere wijze minder is dan het werk dat Scoroses en Coppola voor hun films doen. Het retorische ‘come on’ verraadde zijn ergernis. Hij sloot zijn tirade af met de opmerking: “if they “want to bitch about movies, that’s certainly their right”. Zeker voor Amerikaanse begrippen, waar het bliebje nooit ver weg is, zijn deze woorden bijzonder grof, vooral uit de mond van een CEO. Het lijkt er dan ook op dat het laatste woord hierover nog niet gevallen is.

Verder was er ook goed nieuws. Een gekalmeerde Iger bevestigde namelijk dat de fans die een Disney +-abonnement afsluiten hun favoriete films kunnen downloaden en houden als ze uit het assortiment verdwijnen.

Daar tegenover staat dat aan de hand van de immens populaire trailer van Star Wars ook een uitzendschema schijnt te zijn gelekt. Daarin valt te zien dat niet alle afleveringen tegelijk te zien zijn. Dat wordt dus weer nagelbijten na de luxe van Netflix’s bingewatching.

Nog geen reacties

  1. Gemiste kans van deze CEO. Je kunt je product prima verdedigen en promoten vanuit een positieve comment. Ik zou zelf de kans gegrepen hebben om Scoroses en Coppola uit te nodigen om eens te kijken of ze samen een project kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *