Disney+ geeft je bij deze films een waarschuwing

Disney+ geeft je bij deze films een waarschuwing
Cultureel besef. Zo noemen ze het.

Anno 2019 steekt de wereld wat anders in elkaar dan pak hem beet vijftig jaar geleden. Wat toen misschien de normaalste zaak van de wereld was is nu minder normaal of zelfs verboden. Aangezien Disney+ een enorme bibliotheek kent met ook veel historische films komt de streamingdienst met een culture waarschuwing.

Tenminste vijf films hebben zo’n waarschuwing die vooraf aan de kijker wordt getoond. In dit geval gaat om het een waarschuwing dat sommige gebruiken in de film in die tijd heel normaal waren. In Dumbo (1941), Peter Pan (1953), Lady And The Tramp (1955), The Jungle Book (1967) en The Aristocats (1970) zijn scènes te zien die nu zou kunnen omschrijven als racistisch of kan omschrijven als een bepaalde stereotype.

Zoals je ziet gaat het om echte klassiekers. In dit geval zit er zelfs een film tussen die meer dan 70 jaar oud is. Ook worden waarschuwingen in beeld gebracht als tabak een rol speelt. Onder meer The Three Caballeros, Pinocchio, Hercules en The Sword & The Stone kennen een dergelijke waarschuwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *