Disney+ groeit nog steeds kei en keihard

Disney+ groeit nog steeds kei en keihard
De streamingdienst heeft weinig te klagen.

De nieuwe streamingdienst Disney+ is hard op weg en dat zal investeerders tevreden stellen. Sinds de lancering verwelkomt de dienst elke dag nieuwe abonnees en de populariteit van Disney+ lijkt nog even aan te houden.

Volgens onderzoeksbureau Apptopia is Disney+ als app inmiddels 15,5 miljoen keer gedownload. De in-app aankopen hebben een omzet van vijf miljoen dollar. Toen dit nieuws naar buiten kwam schoot het aandeel van Disney omhoog naar een recordhoogte. Inmiddels is de prijs van het aandeel enigszins gestabiliseerd, maar nog steeds hoog.

En dat terwijl het nieuws niet eens afkomstig is van Disney zelf. De Amerikanen maakten eerder wel bekend dat er al 10 miljoen mensen abonnee waren van Disney+. Vervolgens liet het bedrijf weten toekomstige data alleen prijs te geven tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Dit betekent dat we pas in 2020 vanuit Disney horen wat de stand van zaken is met Disney+.

Voor investeerders de vraag of ze nu nog instappen, of juist afwachten. Het kan natuurlijk zo zijn dat de gestelde verwachting tegenvallen, met een dalende koers in begin 2020 als gevolg. Disney hoopt met zijn streamingdienst tegen 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben. (via Deadline)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *