Disney+ stopt Star Wars in een wel heel raar jasje

De Jedi Temple Challenge is een heel nieuw concept
Disney komt met een wel heel bijzonder nieuw Star Wars-project.

Star Wars is zonder meer mijn favoriete sci-fi-franchise (behalve The Last Jedi, natuurlijk) en het maakt mij dan ook vrijwel niets uit in wat voor medium ze het iconische universum van George Lucas proppen. Games, boardgames, films, LEGO-sets, TV-series en spin-offs, ik lust het allemaal maar al te graag. Nu komt Disney+ met een nieuwe formule en voor het eerst kan het me vrij weinig boeien dat er iets nieuws omtrent Star Wars uitkomt.

Disney kondigt namelijk de Star Wars: Jedi Temple Challenge aan, een gameshow in de geest van fysieke gameshows als Ninja Warrior en Wipeout. De show zal exclusief op Disney’s eigen streamingplatform te zien zijn.

Star Wars: Jedi Temple Challenge zal een serie aan uitdagingen zijn voor toekomstige kleine Jedi; kinderen die aan de show meedoen worden getest op de “Jedi-principes omtrent kracht, kennis en dapperheid.” Er zal een drietal omgevingen in de show voorkomen, te weten een bos, een Jedi cruiser en een Jedi tempel.

Verwacht wordt dat deze nerdy spelshow gebeurtenissen uit de films zal meenemen als inspiratie voor de uitdagingen die de kids krijgen. Denk aan het ontsnappen uit een afvalcompressor in een Star Destroyer, het ontwijken van industriële machines op Geonosis en het overmeesteren van vijandige Sith. Ik noem maar wat…

Uiteraard krijgt de Jedi Temple Challenge een eigen host en dat is niemand minder dan Ahmed Best, beter bekend als Jar Jar Binks. Jazeker, de acteur die het controversiële karakter vertolkte maakt zijn wederkeer in het Star Wars-universum, al zullen velen het op prijs stellen als hij zijn Jar Jar-accent thuis laat.

De Jedi Temple Challenge komt ergens in 2020 naar Disney+. Tot die tijd mogen we nog genieten van de geweldige TV-show The Mandalorian en hebben we de laatste Skywalker-film in het vooruitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *