Disney+ wil Game of Thrones-toestanden voorkomen

Disney+ wil Game of Thrones-toestanden voorkomen
Alles moet vloeiend en succesvol gaan verlopen.

Later dit jaar gaat Disney+ van start. Op 12 november gaat de streamingdienst live in onder andere de Verenigde Staten, Canada en ook Nederland. Een spannende periode voor Disney. Ze gaan immers iets doen wat ze nog nooit eerder hebben gedaan.

Om van de lancering een succes te maken zet Disney alles op alles om een blamage te voorkomen. Mensen gaan immers betalen voor de dienst, dan moet alles wel zo lekker mogelijk verlopen. CEO van de dienst is dan ook niemand minder dan Michael Paull. Deze meneer is de voormalige baas van BAMTech. Dit laatste is een technologie waar bijvoorbeeld streamingdienst HBO Now op draait.

Alle drama’s die met HBO Now gebeurde wil Paull met Disney+ gaan voorkomen. Op HBO Now is Game of Thrones te zien. Op de hoogtijdagen van de serie was HBO Now soms slecht of niet te gebruiken door overbelasting. Dat mag Disney+ niet gebeuren. Zeker in de beginperiode van de dienst zal Disney+ naar verwachting met veel verkeer te maken gaan krijgen. Tegenover The Verge laat Paull weten dat men er op voorbereid is om onder meer gigantisch veel transacties te verwerken wanneer duizenden en duizenden mensen tegelijk een abonnement proberen af te sluiten.

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *