Disney+ wil niets met Netflix te maken hebben

Disney+
Maar dan ook echt helemaal niks.

Netflix is een concurrent van Disney+ en het is dan ook oorlog. De twee streamingdiensten bieden elk op hun eigen manier content aan en zullen hun best moeten doen om de consument voor zich te winnen. Disney+ is al in Nederland te gebruiken en lanceert wereldwijd in november.

Een gebroederlijke samenwerking tussen beide partijen zit er niet in. Volgens The Wall Street Journal blokkeert Disney enige vorm van Netflix-reclame op zijn tv netwerken. Netflix reclame ga je daarom niet zien op bijvoorbeeld ABC en sportnetwerk ESPN. Beide Amerikaanse tv stations zijn in handen van Disney.

Meer en meer streamingdiensten verschijnen ten tonele. De ‘oorlog’ tussen al die diensten zal nog wel even voortvloeien. Naast twee grotere partijen als Netflix en Disney+ is er ook nog Apple en wat te denken van Amazon. Je kunt gerust stellen dat de lancering voor Disney+ in november spannend zal verlopen. Voor het Amerikaanse bedrijf is het opzetten van een eigen streamingdienst één van de grootste projecten van de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *