Disney’s Pixelbots laten het ontstaan van de mens zien

Disney's Pixelbots laten het ontstaan van de mens zien
Bij Disney Research hebben ze een ‘robot’ ontwikkeld die voorzien is van een ‘pixel’. Door een aantal van deze Pixelbots samen te laten werken kan je er afbeeldingen mee maken.

Disney Reasearch is een onderzoekslab dat sinds 2008 samenwerkt met verschillende universiteiten in de wereld. Ze zoeken dan ook steeds nieuwe manieren om te animeren. In samenwerking met ETH in Zurich hebben ze nu de Pixelbots ontwikkeld.

De Pixelbots zijn via een centrale computer aan elkaar gekoppeld. Deze computer kan je opdrachten geven waarna de Pixelbots deze in realtime kunnen uitvoeren. De kleine robots bewegen zich voort met behulp van twee wielen aan de onderzijde. Er zijn ook versies met magnetische wielen waardoor ze op een verticaal vlak zoals een schoolbord kunnen voortbewegen.

Met hun LED aan de bovenzijde kunnen ze duizenden kleuren weergeven. Dit kan je allemaal via een simpele app besturen. Mocht je een Pixelbot aanstoten dan zal hij zelf zijn weg weer terugvinden. De ontwerpers noemen de Pixelbots dan ook “pixels met een persoonlijkheid”.

Voor kinderen is het natuurlijk vrij bijzonder om deze mini robots aan het werk te zien. Het eerste experiment is gehouden met 75 pixelbots, maar in theorie zouden dat er straks ook 750 kunnen zijn. Disney denkt er dan ook over om deze robots in hun pretparken aan het werk te zetten. In de tussentijd is Disney Research druk aan het werk om de volgende generatie te creëren met meerdere leds in één Pixelbot. (via: Wired)

[gv data=”4-3rkrqvO14″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *