Display vergelijking: OnePlus 7T vs Galaxy Note 10+ vs Google Pixel 4XL

Welke is het beste?
De displays van de OnePlus 7T, Samsung Galaxy Note 10+ en Google Pixel 4 XL nemen het tegen elkaar op.

Hoewel de Google Pixel 4XL bij release eigenlijk niemand echt uit hun stoel deed blazen, kan hetzelfde voor de Galaxy Note 10+ en OnePlus 7T gezegd worden. Daarbij bleek één feature voor alle drie de toestellen ontzettend goed te zijn: het display. Maar welke is de beste?

Eerder werd het display van de Galaxy Note 10+ al naast dat van de nieuwste toestellen van Huawei en Apple gelegd (dat lees je in dit artikel). Ook het display van de OnePlus 7T werd in onze eigen review als een van de grootste pluspunten genoemd. Kan het 90Hz display van de Google Pixel 4XL tegen de twee grote jongens op?

We kunnen het kort of lang maken, maar de onderzoeken van AndroidAuthority zijn eenduidig: Google Pixel 4XL’s display is superieur. Het medium testte de drie vermelde smartphones op vijf verschillende vlakken en de Pixel verloor er slechts op één.

Zowel op het gebied van Resolutie, Kleurtemperatuur, Kleuraccuratesse, en Gamma (gedeelde eerste plek met OnePlus) wint Google het van de de concurrentie. Opvallend is dat Google de andere twee toestellen veelal minstens een halve punt verschil (schaal 1-10) verslaat, maar ontzettend achter valt op het gebied van Schermhelderheid.

De maximale helderheid van de Pixel 4XL wordt bestempeld met een 5.3, tegenover respectievelijk een 6.7 en 7.2 voor de Galaxy Note 10+ en OnePlus 7T. En precies op dat gebied was de Pixel regelmatig in het nieuws de afgelopen weken.

90Hz ververssnelheid is namelijk een ware traktatie, maar de manier waarom deze technologie wordt gecombineerd met OLED-displays zorgt ervoor dat de helderheid soms wat rare gevolgen kan hebben voor de gebruikerservaring. In het geval van de Pixel 4XL blijkt het dus dat je Google’s nieuwste high-end smartphone niet op een zonnige dag moet willen gebruiken.

Voor meer vergelijkingen zit je op Apparata goed. Ze leggen we in dit artikel alle toestellen uit de OnePlus 7-serie naast elkaar, check je hier een vergelijking van de batterijen van de Galaxy Note 10+ en iPhone 11 Pro Max. Tot slot lees je hier in hoeverre de Pixel 4-serie is veranderd ten opzichte van zijn voorganger.

Nog geen reacties

 1. Riep het al vele malen, Google moet stoppen met hardware maken !
  Ze snappen er geen ruk van en keer op keer maken ze dingen met serieuze issues.

  Ja de camera is geweldig … Die Gcam software kan je op vrijwel iedere android telefoon sideloaden en dan genieten van de top Camera software.

   • @rj66: Ja dus ? Al is het scherm van LG, Sony, Tesla of Snickers.
    Het voldoet niet en is gewoon een slechte keuze.
    Samsung levert dat wat de klant bepaald en ze hebben een scherm gekozen met veel te weinig helderheid !
    Kortom de fout van Google.

    Ze snappen geen ruk van Hardware en wat mensen belangrijk vinden.
    Je kan de beste telefoon ter wereld hebben maar als je accu ruk is en je scherm buiten niet bruikbaar is wat heb je er dan aan ??

    Toestellen die 1/3 kosten (letterlijk) doen vrijwel alles hetzelfde en kunnen wel de gehele dag mee, kan je buiten wel aflezen en hebben meer bruikbare features.

    • @turbobrick: Ze zijn hier voor een hoge kwaliteit (qua kleuren, en refreshsnelheid) gegaan, En dat gaat we vaker ten koste van de helderheid. Zelf zou ik ook liever meer helderheid (mits laag in energyverbruik) zien.
     Kleuren zien er wat mij betreft meer dan goed genoeg uit.
     Onthoud ook dat goedkopere telefoon (zoals mijn pocophone) in vergelijking een waardeloos goedkope display hebben.
     Ziet er wat mij betreft ook goed genoeg uit en kost maar een fractie. Maar dat zijn keuzes die we kunnen maken.

     • @lolindir: Het is dus een keuze en velen klagen erover.
      Foto’s maak je meestal buiten en voor een kleine 1000 euro moet een scherm gewoon allround top zijn, GEEN consessies whatsoever.

      Zoals ik ieder jaar zeg, Google snapt er geen reet van en komt keer op keer met dingen die velen net niet willen.
      Had die onzin radar weg gelaten, knap scherm erin, normale opslag (tenminste 128GB standaard en als optie 256GB), 4500Mah accu en een Wideangle lens erbij of ipv die tele lens en het was een compleet ander verhaal geweest.

      Ding is nu gewoon kansloos en dan overdrijf ik niet eens.

     • @turbobrick: True, Maar hetzelfde kan gezegd worden over de dikte van de telefoon en batterij capaciteit.
      Telefoons kunnen echt wel wat dikker.. Zeker als je extra ruimte wil maken door de headphone jack of haptic feedback te verwijderen.. Elk miljardenbedrijf lijkt regelmatig niet precies te weten wat de consument wilt.
      Microsoft & zijn Windows experimenten bijvoorbeeld. Top product! Mega succesvol! En zo vaak gefaald…

     • @lolindir: “Zeker als je extra ruimte wil maken door de headphone jack of haptic feedback te verwijderen”
      Ik bedoel, dan kan de batterij toch echt wel beter.
      Ik zal nooit meer een telefoon willen die elke nacht aan de lader moet hangen, en toch worden deze apparaten nog zo vaak gemaakt… en verkocht..

 2. Ben benieuwd in welke scherm modus Android Authority de Note 10 heeft gemeten, want in de kleur accurate Natural Mode scoort de Note 10 in 8 van de 10 categorieën beter.

 3. @lolindir: “Zeker als je extra ruimte wil maken door de headphone jack of haptic feedback te verwijderen”
  Ik bedoel, dan kan de batterij toch echt wel beter.
  Ik zal nooit meer een telefoon willen die elke nacht aan de lader moet hangen, en toch worden deze apparaten nog zo vaak gemaakt… en verkocht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *