Dit afgeragde NES spelletje is duizenden euro’s waard

Auteur: , 3 Reacties
NES spelletje

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien geen heel bijzonder spelletje voor de Nintendo NES, maar laat je niet van de wijs brengen. De cartridge die je hier ziet is vele duizenden euro's waard.

Van deze cartridge zijn namelijk slechts 116 exemplaren gemaakt, 90 grijze exemplaren en 26 goudkleurige exemplaren. Deze cartridge is namelijk speciaal gemaakt voor de Nintendo World Championships uit 1990. Op de cartridge staat een combinatie van drie spelletjes: Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris.

In 6 minuten en 21 seconden moesten spelers 50 munten verzamelen in Super Mario Bros., een speciaal parcours afleggen in Rad Racer en tot slot in de overgebleven tijd zoveel mogelijk punten verzamelen met Tetris.

De afgelopen jaren werden exemplaren van dit spelletje verkocht voor bedragen die uiteenliepen van $10.000 tot bijna $20.000. Het probleem met dit exemplaar is dat het etiket er zo goed als af is en iemand ‘Mario’ erop geschreven heeft.

Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom de verkoper het bieden op eBay gestart is bij ‘slechts’ $4.999,99. Hieronder een afbeelding van een cartridge in goede staat.

Nintendo World Championships NES cartridge3 reacties

Aangezien er zo weinig van zijn gemaakt acht ik de kans vrij klein dat ik deze ooit weggegooid heb met de rest van t spul.
zwaar collectors item. Weet iemand waar die schuifjes voor dienen?
@Laue: Jup, verschillende wedstrijdonderdelen. Kijk hier anders eens naar: http://youtu.be/fs2wczJXETM

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).