Dit apparaat geeft een schok als je aandacht verslapt

Dit apparaat geeft je een schok als je aandacht verslapt
In hoeverre kan draagbare technologie ons gedrag aanpassen? Tijd voor een experiment!

Over draagbare technologie, oftewel wearable tech, moet volgens de in Singapore geboren designer Ling Tan niet lichtzinnig worden gedacht. Google Glass, smartwatches, Nike’s Fuelband, allemaal gadgets die de manier waarop we de wereld zien kunnen veranderen, en ons trainen om op een bepaalde mainer te gedragen. Niet onze woorden, maar die van Tan in een interview met Dezeen.

Reality Mediator

Om dit aan te tonen heeft ze de Reality Mediator gemaakt, een soort harnas van sensoren en actuatoren die je flink dwars gaan zitten als je van je normale routine afwijkt. Het meer hersengolven, evenals spieractiviteit en GPS-locaties. Dragers van de Reality Mediator die afwijken van normale routines, of als de aandacht verslapt, krijgen een irritant geluid te horen, heel veel hitte te verduren, een schok of zomaar wat vibraties. Kleine ongemakken om je weer in het stramien te krijgen.

Volgens Tan passen de dragers zich daarom aan de Reality Mediator aan. “This then questions the issue of who is in control; the user or the device?” Kortom, het is een experiment om te kijken in hoeverre we naar onze gadgets luisteren, en dit in de toekomst wellicht steeds meer gaan doen.

Demonstratievideo van de Reality Mediator check je op Vimeo.

[lg_folder folder=”0_Divers/Reality_Mediators/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *