Dit astronomische bedrag betaalt Netflix voor Friends

Auteur: , 4 Reacties
Friends blijft toch op Netflix, maar dat kost wel wat

Friens-fans waren ten einde raad: zou hun favoriete show echt van Netflix verdwijnen?

Het leek er wel even op, want AT&T’s WarnerMedia heeft de rechten van de populaire serie en wil in 2019 of 2020 een eigen streamingplatform beginnen. Zover liet Netflix het voorlopig echter nog niet komen, want op de valreep ligt er nu toch een deal voor het nieuwe jaar op tafel. Er moet echter wel flink betaald worden.

Netflix betaalde sinds 2015 zo’n 40 miljoen dollar per jaar om alle 10 seizoenen van Friends aan te mogen bieden. Volgens The Hollywood Reporter heeft het dreigement van WarnerMedia ze behoorlijk geholpen aan de onderhandeltafel, want voor 2019 moet Netflix minimaal 95 miljoen dollar aftikken.

Houd er wel rekening mee dat het na 2020 echt gedaan is wat betreft Friends op Netflix, want dan is WarnerMedia echt klaar voor de lancering van zijn eigen streamingplatform. Daarnaast is de nieuwe deal met Netflix niet exclusief en mag WarnerMedia de serie dus ook in 2019 al aanbieden.4 reacties

Netflix heeft zelf zoveel meer en leukere series, dat ze dit zo graag willen hebben verbaasd me een beetje. Investeer dat geld in meer eigen materiaal lijkt me.
@vingers: Precies … Een stokoude serie die de liefhebbers al 100x gezien hebben voor de hoofdprijs.
Wellicht dat bepaalde figuren binnen Netflix ‘baat’ hebben bij een mega duur contract met Warner.
@vingers: helemaal mee eens, die series mogen lekker on demand blijven bij de stokoude kabelboeren met hun monopolies dan aan het afbrokkelen zijn.
Het is niet helemaal on topic maar in de US heb je vaak maar keuze tussen 1 of 2 tv/internet providers op je adres. Een basic tv + internet abo kost al gauw $100 per maand.
Zou graag het onderzoek willen zien waarbij Netflix intern aantoont dat het hebben van Friend daadwerkelijk 40 – of 95 mio per jaar waard is.
Of hebben ze hier te maken met zo’n touchy feely manager die een gevoel heeft dat je content zoals Friend moet hebben.
Ook vraag ik me af naar de ‘kosten per minute viewed’ voor Friends is. Zou me verbazen als dat niet in de hogere categorien valt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).