Dit bedrijf claimt iPhone X FaceID te hebben ontmaskerd

Auteur: , 3 Reacties
FaceID

Volgens het bedrijf is de techniek niet zo veilig als men ons wil doen geloven.

Over FaceID is al veel te doen geweest. Zo blijkt in de praktijk dat de techniek enkele seconden trager is in vergelijking met TouchID, de vingerafdrukscanner van Apple. In de praktijk is dit verschil echter te verwaarlozen, dus dit zou geen probleem moeten zijn.

Wat je ziet is dat bedrijven de techniek helemaal gaan uitpluizen. Zo ook beveiligingsbedrijf Bkav. De firma heeft een speciaal masker ontwikkeld dat FaceID kan misleiden. In een demonstratievideo laat Bkav zien hoe het werkt. Het masker houdt de iPhone voor de gek en de telefoon wordt vervolgens ontgrendeld.

Het masker is met een 3D-printer gemaakt en is speciaal ontwikkeld voor het gezicht van de eigenaar. Volgens de makers kost het zo’n 150 dollar om het masker na te maken. iPhone X-bezitters hoeven niet bang te zijn voor deze ontdekking. Het masker moet namelijk speciaal op basis van je gezicht worden nagebootst, anders werkt het niet. Hooguit beroemdheden met een iPhone X kunnen in het toekomst het haasje zijn, maar ook die kans is klein. Check de video hieronder. Meer informatie over de ontdekking van Bkav lees je hier.3 reacties

Jammer dat het filmpje zo weinig van het masker laat zien.
En wat ik ook zou willen weten is of faceID is aangemaakt mbv het masker of op zijn gezicht. Ik kan mij voorstellen dat met al die witte dat een invloed kan hebben. Zijn nl ook de delen die bijvoorbeeld meer mogen wijzigen (baard etc).
Het heeft trouwens vijf dagen gekost (5) om het masker te printen. Na 5 mislukte pogingen of 24 uur moet zowiezo code worden ingevoerd. Ook de 3d scan is minitieus in lab gemaakt. Last but not least “attention mode “ stond uit
@dgh74: wil nog even toevoegen dat dit geen “masker” is maar een exacte 3d print van het aangezicht van het persoon.

Een masker zou nooit door face id komen omdat het firmaat veranderd. Stel een masker van min gezicht is van 2 mm dik materiaal … en ik zet deze op dan is mijn hoofd 4 mm dikker en veranderen de verhoudingen.

Aangezien apple netjes heeft verteld dat face id niet werkt bij tweelingen … dan werkt ut ook niet bij een exacte 3d kopie van een hoofd.

Dus wederom .. hadden mensen met een iq zelf kunnen bedenken … en geen nieuws …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).