Dit besturingssysteem voor je Macbook is sneller dan macOS

Auteur: , Geen reacties
Macbook Pro met TouchBar

Als je alles uit je Macbook wilt halen, dan blijf je gewoon bij macOS, toch?

Het antwoord op die vraag blijkt toch wat gecompliceerder dan je denkt, want uit benchmarks van Phoronix blijkt dat macOS 10.13.4 lang niet altijd het snelste besturingsysteem is. In de wedstrijd met openSUSE, Ubuntu, Windows 10, Fedora en Clear Linux eindigde Apple op zijn eigen Macbook Pro ‘slechts’ als tweede.

Neem je alle tests in ogenschouw, dan blijkt dat Clear Linux het best presterende besturingssysteem is op de Macbook Pro. Is het dan aan te raden om meteen over te stappen? Nou, nee… Iedereen die Linux een beetje kent weet dat de doorsnee gebruiker nogal wat features gaat missen of niet meer terug kan vinden, maar dat is nog niet alles.

Zo werkten ook het toetsenbord en het touchpad niet direct en liet de TouchBar het helemaal afweten. De tester in kwestie nam niet de moeite om die problemen op te lossen en koppelde gewoon een muis en toetsenbord aan. Voor de doorgewinterde Linux-gebruiker zal dit een fluitje van een cent zijn, maar voor de meeste mensen geldt dat niet.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).