Dit betaal je voor de duurste iMac Pro

iMac Pro
De nieuwe iMac Pro is eindelijk te bestellen, maar als je de dikste variant wilt hebben, dan moet je diep in de buidel tasten.

Het instapmodel van de iMac Pro kost je ‘slechts’ 5.499 euro. Voor dat geld krijg je een 3,2‑GHz 8‑core Intel Xeon W-processor, 32GB werkgeheugen, een SSD van 1TB en een Radeon Pro Vega 56 als grafische kaart. Beetje karig, niet? Gelukkig kun je in de Apple Store meteen de nodige upgrades installeren.

Het begint met de processor, want wie heeft er aan 8 kernen nog genoeg? Precies, maak er dus maar 18 van. Kosten: 2880 euro. Qua geheugen hebben we ook liever 128GB dan 32GB, dus tel nog maar 2.880 euro bij de totaalprijs op. 4TB SSD? Ook dat is mogelijk voor de vriendenprijs van 3.360 euro.

Goed, we zitten op 14.619 euro, dan zijn we er wel toch? Nee hoor: je kunt ook nog een betere videokaart laten installeren. De Radeon Pro Vega 64 met 16GB HBM2-geheugen zit voor 720 euro in je iMac Pro. Verder willen we natuurlijk graag een Magic Mouse 2 én Magic Trackpad 2, VESA-montageset, Logic Pro X en Final Cut Pro X.

Eindstand? 16.156,98 euro en een levertijd van 6 tot 8 weken. Je pakketje wordt dan wel gratis thuisbezorgd.

4 reacties

    • @fejjie: Ja, eigenlijk wel. Althans, de hardware is best indrukwekkend. Het nadeel voor veel ‘Pro’s’ is dat er geen mogelijkheid is om te upgraden, aan de andere kant hoeft dat ook niet direct. Maar ja, je weet hoe snel de techniek gaat.

  1. Ik snap alleen niet waarom ze voor zo’n klein 27″ scherm hebben gekozen. Voor normaal gebruik zal de iMac voldoende zijn, maar met een Pro wil je toch wat meer schermgrootte? Waarom geen 35″? Kunnen ze meteen de boel beter koelen. Nu hebben ze een probleem opgelost dat er niet had hoeven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *