Dit betekent het WK voetbal voor Google Translate

Dit betekent het WK voetbal voor Google Translate
Spreek jij Russisch?

Het WK voetbal is dit jaar in Rusland. Het land kent een lastige taal, waar een buitenstander amper een touw aan kan vastknopen. Door de komst van alle toeristen naar het land die hun eigen land steunen op het wereldkampioenschap, heeft Google een toename in het gebruik van Translate gemerkt.

Volgens Google maakt men 30 procent meer gebruik van Translate vanaf een smartphone in Rusland. Het zijn uiteraard niet de Russen, maar de toeristen die zaken vertaald willen hebben. Het woordje ‘world cup’ is qua populariteit met 200 procent toegenomen. Ook worden als ‘stadium’ (+135 procent) en ‘beer’ (+65%) zijn populair.

De meeste vertalingen vinden plaats vanuit de Spaanse taal. Vertalingen tussen het Arabisch en Russisch zijn tevens met 40 procent toegenomen. Google Translate bevat een database met 103 talen. Door middel van tekst en stem en een internetverbinding is het mogelijk om complete zinnen te vertalen. De applicatie kent tevens een offline modus. Met de mobiele app heb je dus eigenlijk geen tolk meer nodig. (via CNET)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *