Dit brengt de eerste grote Windows 10 update van 2020

windows-10-2004-2020
Microsoft wijzigt strategie en voert alle wijzigingen in opties ineens door.

Dit jaar heeft Microsoft naast een tweetal grote updates ook een aantal kleinere updates doorgevoerd die wijzigingen in de mogelijkheden inhielden. Deze strategie gaat op de schop. Vanaf 2020 gaat Microsoft de features alleen nog wijzigen in de twee grote updates. Kleinere updates zullen dan verbeteringen in beveiliging en bugfixes brengen. Dat laatste lijkt gezien de ervaringen van dit jaar geen overbodige luxe.

De eerste grote update voor 2020, door het team ‘Windows 10 version 2004’ gedoopt, komt naar verwachting pas uit nadat de gratis support aan Windows 7 gestopt is. Wanneer iedereen volgens verwachting (al dan niet gratis) op Windows 10 is overgestapt kan men dan direct goede sier maken. Hoewel het nog wachten is op het exacte moment van uitrol en er tot die tijd dus nog wijzigingen kunnen plaatsvinden kunnen we al wel een aantal belangrijke veranderingen delen.

Het lijkt erop dat Windows niet veel functies weg zal halen. Het opvallendste is dat men de toepassing ‘kladblok’ uit de Windows-store haalt. Deze zal je weer lokaal moeten gebruiken. Waarom men dit doet is niet bekend. Daartegenover staat dat je jouw computer indien nodig nu ook kunt resetten vanuit de Cloud. Daarmee weet je zeker dat je alle meest recente data behoudt. Met een reset vanuit local files was het risico op verlies van data groter.

Verder kun je ook instellen welke Apps wel of niet automatische geopend moeten worden als je opnieuw opstart. Zo kun je gelijk aan het werk en kun je belasting van het systeem door het openen van apps die je niet gebruikt voorkomen. Ook de Windows-search functie wordt aangepakt. Met een Quick search menu kun je direct naar jouw favoriete items gaan. Verder kun je via ‘Task Manager’ direct de temperatuur van jouw grafische kaart en het verbruik van jouw harddisk of SDD bekijken. Dat is vooral een handige toepassing voor gamers.

Uiteraard wil het oog ook wat, dus er komen veel opties om jouw gebruikservaring te verbeteren. Zo wordt de Bluetooth-ontvangst verbeterd en kun je meer plaatjes kiezen als achtergrondscherm. Tot slot van de samenvatting zien we dat Microsoft in blijft zetten op de Aziatische emoji’s, je krijgt er namelijk weer een set Kaomoji’s bij.

Ben jij benieuwd naar de hele lijst (onder voorbehoud)? Deze staat hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *