Dit concept van een marineschip is te mooi

Dreadnought 2050
Je hebt marineschepen en je hebt marineschepen. Dit concept, afkomstig van het Britse leger, zit boordevol hi-tech stuff waardoor we een voorproefje krijgen van modern oorlogvoeren.

Kijkend naar de plaatjes heb je meer het gevoel of dat je naar een nieuwe Call of Duty zit te kijken maar wat je ziet zijn renders van een Brits marineschip van de toekomst. Het schip gaat gebukt onder de naam Dreadnought 2050 en zit boordevol snufjes en wapens. Zo knallen de torpedo’s met een dikke 555 km/u onder water naar het doel en dit alles is te besturen vanaf een holografische tafel vol computers die je kent uit Hollywood-films. Aan de achterkant van het schip tref je een railgun aan waar in het midden plaats is voor een quad-copter. Een quad-copter die in staat is om vanuit de lucht met lasertechniek vijandelijke vliegtuigen of raketten uit te schakelen.

De computerkamer

Door alle automatische techniek aan boord heeft het schip slechts 100 bemanningsleden nodig. En met het aerodynamische stealth-design valt het schip zo min mogelijk op in de blauwe zee en is het ding in staat om een maximale snelheid van 91 km/u te halen. Impressive.

Voorlopig hoeven we nog geen real-life demo’s te verwachten van de Dreadnought. De ontwikkelingen zijn nog slechts in een beginstadium en de verwachting is dat het schip klaar is over 35 jaar. Nog even wachten dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *