Dit doet Nico Rosberg sinds hij met pensioen is

Dit doet Nico Rosberg sinds hij met pensioen is
Nee, niet achter de geraniums zitten.

Hij werd wereldkampioen in de Formule 1 en toen was het wat hem betreft mooi geweest. Nico Rosberg kondigde aan met pensioen te gaan en nu zijn we inmiddels een jaar verder. Wat is Rosberg nu aan het doen?

De ex-coureur is druk met diverse projecten. In een interview met Wired gaf de man aan bezig te zijn met een ondernemerschap. Hij reisde af naar Silicon Valley in de VS om een aantal techbedrijven zoals Tesla, Waymo and ChargePoint te bezoeken. Op dit moment is er nog weinig concreets bekend wát hij nu precies wil gaan doen, maar een startup opzetten behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast gaf de ondernemer aan nog altijd interesse te hebben in de autosport. Hij hoopt er in de toekomst weer onderdeel van uit te maken. Op wat voor manier geeft Rosberg niet aan. Wel laat hij expliciet weten niet als coureur terug te keren in de autosport.

Nico Rosberg is vandaag de dag ook een vlogger. Jawel! De Duitser heeft zijn eigen YouTube-kanaal genaamd ‘NicoRosbergTV’. De videostijl heeft wat weg van de vlogs van Jon Olsson. Op dit moment heeft Rosberg meer dan 125.000 abonnees op zijn kanaal. Om het kanaal te promoten is hij samenwerkingen aangegaan met andere bekende YouTubers zoals Jon Olsson, maar ook Tim Burton a.k.a. Shmee150.

[gv data=”HPaX1X-dtX4″][/gv]
[gv data=”mS0g6RSgtpY”][/gv]

23 reacties

    • @viezefreddyw: das makkelijk gezegd, ik vraag me af of onze Max bijvoorbeeld zo blij is met die andere kant van de medaille: een condo in Monaco, een gratis sportwagen onder je kont, miljoenen op de rekening, babes aan de vleet, lol maken met je team maatje, jezelf vergeleken zien worden met Senna, de wereld rondreizen en werkelijk IEDEREEN die benieuwd is naar jouw mening! Ik bedoel… euh… Okay, da’s misschien niet zo goed onderbouwd….

   • @berlinetta: ja inderdaad. Het was waarschijnlijk heel irritant voor hem om op prive scholen te zitten in Zuid Frankrijk. Al die talen mogen leren van leraren die die taal ook nog echt spreken.
    Opgroeien in Monaco en het veelvuldig in Ibiza zijn is echt vreselijk voor een kind!
    Ook moest hij karten vanaf zijn 6e van zijn papa; kinderarbeid!

    • @gregorius: Erg simplistisch. Als je denkt dat dit het enige is dat ervoor nodig is om uit te groeien tot F1 kampioen en er geen prestratiedruk etc bij komt kijken. Vanaf kind is er al een verwachtingspatroon wat betekend dat hij ook veel normale dingen heeft moeten inleveren. Desalniettemin, heeft hin geen specht leven

    • @gregorius: Wie zegt dat privé-scholen leuker zijn dan normale scholen? En talen leren, dat is inderdaad écht wat een kind wil. Monaco en Ibiza zijn leuke plaatsen, maar of je daar nou echt zoveel meer lol hebt dan in NL of BE? Tot slot is karten super, dat zullen wij allebei vinden. Maar als je dat wekelijks moet doen terwijl leeftijdsgenootjes met andere dingen bezig zijn die jij misschien ook wel zou willen.. is het dan ook nog altijd zo leuk?

     Wat ik er maar mee wil aangeven, is dat je het echt allemaal niet moet onderschatten. Hij heeft een heel ander leven gehad dan normale kinderen en hij zal daardoor ook een hoop dingen hebben moeten missen. Dat neemt niet weg dat ik jaloers ben op zijn huidige leventje, dat ga ik ook niet ontkennen.

 1. Hij zal mij altijd bekend staan als angsthaas, te bang om verslagen te worden door Hamilton, Vettel en Verstappen e.d. Nu zullen er wel een hoop mensen respect hebben voor zijn besluit, ik niet iig.

  • @piquet1986: hij zal bij mij altijd herinnerd worden als de coureur die Hamilton voor eeuwig het gevoel geeft nooit revanche te kunnen nemen. De ultieme wraakactie naar het divagedrag van Hamilton.

  • @piquet1986: je bedoeld de man die Verstappen, Vettel, Hamilton verslagen had: mission accomplished, next. Er is geen grotere eer voor een sporter dan stoppen op het hoogtepunt. Oud, verlept en verveeld rondjes rijden zoals Raikonen moet je niet willen.

   • @mashell: ik vind op je hoogtepunt stoppen zwaar overschat. Gewoon doen waar je zin in hebt zolang als dat het gaat. In dit geval, zolang als dat ze je een F1 auto onder je bips willen schuiven. Sowieso: never retire!

  • @pomoek: dat lijkt mij ook. Ik vraag mij altijd af hoe het toch komt dat iemand die zijn hele leven succesvol met (auto)sport op hoog niveau is bezig geweest, na zijn sportcarrière opeens ook nog een zeer goed en succesvol ondernemer blijkt te zijn. Zoveel voorbeelden van sporters die er een succesvol bedrijf op nahouden. Volgens mij alleen investeerders met een goede groep mensen eromheen die weten waar en hoe te investeren.

 2. Lekker samenwerken met die Shmee; maakt leuk beeldmateriaal hoor, maar je zit echt met kromme tenen naar die nozem te kijken. Kunnen de AB-vloggers niet internationaal gaan 🙂

 3. Ondernemen is zoveel leuker & makkelijker als je:
  1: geld hebt om van te leven
  2: geld hebt voor de onderneming
  3: genoeg perspectieven hebt als je onderneming niet slaagt.
  Bij hem zit 1 2 en 3 wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *