Dit eisen de brutale hackers van HBO

GoT
De groepering lijkt geen kattenpis.

De top van HBO huivert momenteel. Hackers hebben 1.5 TB aan data in handen. E-mails, financiële informatie en scripts van hitserie Game of Thrones. Wat de hackers precies willen was niet duidelijk, maar daar is nu een antwoord op gekomen.

Ze willen namelijk losgeld. Via media proberen ze de aandacht van HBO te krijgen. De hackers hebben contact opgenomen met The Hollywood Reporter. De site kreeg inzage in het gehackte materiaal middels een link. Het materiaal bevatte interne mails en een script voor een nog uit te brengen aflevering van Game of Thrones.

De link bevat ook een videoboodschap gericht aan HBO CEO Richard Pleple. Ze eisen een onbekend geldbedrag. Mocht HBO niet luisteren dan zullen de hackers doorgaan met het lekken van geheime informatie.

De kans is klein dat HBO gaat luisteren naar de hackers. Het bedrijft stelt dat vermoedelijk niet het complete mailsysteem in handen is van kwaadwillenden. Ondertussen zijn autoriteiten druk met achterhalen wie of wat achter de hacks zitten.

HBO is niet de eerste die dit jaar slachtoffer is van hacks. Eerder was Disney de pineut toen de nieuwe Pirates-film op het internet verscheen en ook Netflix heeft de nodige klappen moeten incasseren.

Nog geen reacties

  1. Hacken als dit, is inbreken. Dat is fout.
    Stelen is fout.
    Losgeld vragen voor dingen is fout.
    Maar goed, Hacken is een ding en kan ook positief uitwerken.
    Maar waarom moeten die hackers nou weer HBO te pakken nemen. HBO gaat ten minste met de tijd mee. Pak die oude zeikmedia dan aan; filmstudios die niet met de tijd mee gaan en de oude zenders die censuur op potentieel goede TV toepassen en alles volhangen met zeikreclame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *