Dit futuristische hotel is volledig app-gestuurd

Cityhub hotel
In Amsterdam Oud-West is een hotel verrezen waarin alles via de app gaat, van het in- en uitchecken tot het bedienen van de sfeerverlichting.

Vandaag opent CityHub zijn deuren, een nieuw hotel dat volop gebruikt maakt van de mogelijkheden van internet, smartphones en apps.

Zo kun je de kamerdeur openen met NFC, inchecken op een tablet en geeft de bijbehorende app je onder meer de mogelijkheid contact te leggen met andere hotelgasten, een stadsgids op te roepen en het online delen van je ervaringen in Amsterdam of met CityHub. Iedere kamer komt met een uitstekende gratis WiFi-verbinding en je bent zelfs voorzien van een hotspot, zodat je roamingkosten kunt voorkomen.

Het nieuwe hotel is te vinden op het Bellamyplein, vlak naast De Hallen. De kleine kamers worden ‘hubs’ genoemd en hebben een design dat bijzonder futuristisch is. Verwacht hier geen Perzische tapijten, zware rode gordijnen of behang met sierlijke vormen. Veel meer sci-fi dan dit zul je het niet snel aantreffen:

Cityhub cabine

Het hotel zegt zich te richten op ‘digital natives’: mensen tussen de 20 en 35 jaar die niet zo veel ophebben met patserige, ouderwetse hotelkamers, maar wel graag over ‘digitaal comfort’ beschikken. Cityhub zegt een mix te willen zijn tussen de gemeenschappelijke feel van een hostel en de privacy van een hotel.

Cityhub is begonnen als crowdfunding-concept, bedacht door vrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29). In 2012 begonnen zij met een kleine versie als ‘proof of concept’. Dat werd zo’n succes dat ABN Amro zich bereid toonde flink te investeren, waardoor nu deze locatie kan worden geopend.

Voor een tweepersoonskamer betaal je rond de 60 euro, in het weekend kan dat oplopen tot 84 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *