Dit gaat Disney’s streamingdienst kosten en aanbieden

Disney vraag een hoge prijs
Een stevige prijs voor specifieke content.

Tijdens Disney’s eigen Investor Day gaf de nalatenschap van Walt Disney een 210 slides tellende presentatie over de toekomstplannen van het bedrijf met betrekking tot de streamingdienst. Disney+, zoals het platform gaat heten, windt er geen doekjes om wat betreft content, maar de doorslag zal altijd gegeven worden door de prijs. Dat zit een beetje krap voor Disney.

De animatiegigant gaat namelijk $6,99 per maand gaan vragen voor de dienst, die halverwege november van dit jaar uit moet komen. Wat krijg je daar nou voor terug? Nu, ook daar worden de spreekwoordelijke doekjes niet om gewonden.

Disney heeft namelijk de rechten van een aantal grote jongens, waaronder Pixar, Star Wars en Marvel. Vooral die laatste is een klap voor Netflix, omdat het tot dusver de miljoenen superheldenfans kon bedienen met onder andere de ondermaatse Marvel-series als Jessica Jones, The Punisher en Luke Cage en betere uitvoeringen zoals Dare Devil.

Maar daar stopt de toekomstige streaminggigant niet. In het eerste jaar zullen er 25 original series en 10 original films worden uitgebracht, waaronder rare Marvel-spin-offs als The Falcon and The Winter Soldier (een serie over die twee karakters), WandaVision (over Wanda Maximoff en The Vision) en een geanimeerde Marvel-serie genaamd Marvel’s What If…?.

Die rechten zijn dus naar Disney overgewaaid, eveneens de Star Wars-franchise. En alsof in het bezit zijn van de legendarische trilogieën niet genoeg is, komt er ook nog een exclusieve Star Wars spin-off-serie genaamd The Mandalorian, gemaakt door Iron Man-regisseur Jon Favreau.

Kortom, ben je een groot Marvel, Star Wars of Dinsey (Pixar)-fanaat, dan is die vermoedelijke €6,99 voor Nederlanders een solide aankoop, maar wellicht is het aanbod voor sommigen een beetje te beperkt. November zal dan ook ‘officieel’ de streaming-oorlog ontketenen, nu ik als Star Wars-fanaat, film-connaisseur en serie-buff naast Netflix ook Disney+ en eventueel HBO moet afsluiten (die laatste via grijze wegen, helaas).

Daarbij is 7 euro niet per se een concurrerende prijs; het goedkoopste Netflix-abonnement kost €7,99 en daarvoor krijg je een gigantische bibliotheek aan uiteenlopende content. De vraag is dus of Disney+ een niche heeft gevonden (van doorgewinterde fans van specifieke franchises/studio’s) naast de overduidelijke aantrekkingskracht voor kinderen, en daarmee het hagelschieten van Netflix uit de weg gaat. Tijd zal het leren maar ik leg nu alvast €6,99 per maand aan de kant, want die Star Wars-serie, die moet ik natuurlijk wel gaan checken. Verdomme, versplinterde streaming-markt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *