Dit gaat Instagram mogelijk veranderen

Apps op iPhone
De bekende manier waarop je de app gebruikt, maar dan anders.

Maak je soms gebruik van de Ontdekkings-tab? Dit is de tab met het vergrootglas. Het algoritme van Instagram verzamelt content dat volgens de foto- en videodienst voor jou geschikt is. Nu kun je vliegensvlug door de posts gaan door te scrollen, net als bij je feed. Instagram overweegt echter dit systeem aan te passen.

Het Amerikaanse bedrijf test momenteel de mogelijkheid om het bladeren door posts aan te passen. In plaats van scrollen, moet je tikken om naar de volgende post te gaan. Het is vergelijkbaar met de manier waarop Stories nu werken. Het verschil is dat Stories een timer kennen, terwijl de Ontdekkings-tab geen timer heeft.

Waarom dit volgens Instagram beter voor de gebruiker zou moeten zijn is niet bekend. De enige logische verklaring die je kan verzinnen is dat de dienst zo makkelijker advertenties volledig in beeld kan brengen. Door te scrollen ga je er immers een stuk sneller aan voorbij.

Mocht Instagram deze nieuwe feature implementeren dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ook je Feed-tab eraan moet gelopen. Dat is nu nog vooruit lopen op de zaken, maar kijk er niet gek van op dat Instagram er alles aan doet om advertenties door je strot te duwen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *