Dit gave horloge is gemaakt van een oude harde schijf

HDD-Watch
Een Franse ontwerper knutselde met een oude Microdrive het ultieme horloge voor nerds in elkaar.

De Franse Jean Jérôme kwam op het idee van de HDD Watch toen hij een plaatje op een horloge-forum zag. Hij verzamelde een zwik microdrives (die anno 2014 door niemand meer gebruikt worden) bij elkaar, die hij een nieuw leven gaf als polshorloge. Hier voegde hij wijzers aan toe die lijken op de lees-arm van een harde schijf, en het polsbandje lijkt op een groen circuitboard.

HDD-Watch

Indiegogo
De bandjes zijn dus nep, maar de microdrives zijn wel degelijk werkende drives die tot 4GB aan data op konden slaan (voordat ze omgebouwd werden tot horloge natuurlijk). Op dit moment heeft Jérôme al tien exemplaren van de HDD Watch in elkaar gezet, en probeert hij geld in te zamelen via Indiegogo om er nog eens 500 bij te maken.

Als je er snel bij bent kun je nog profiteren van een early bird optie, zodat je voor 120 dollar een exemplaar thuisgestuurd krijgt. Mocht deze crowdfundingcampagne een succes zijn, dan zegt Jérôme aan de slag te willen met een ‘portretversie’ van de HDD Watch, zodat je hem rechtop op je pols kunt zetten.

[gv data=”ofrUWNmCka8″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *